2010. október 27., szerda

Ima keres

Egy imakerest intezett felem egy nagyon aranyos roman testverno Vranceabol,es arra kert hogy tegyem kozze,hogy masok is beszaljanak ebbe az imalancba. Imatkozni kert fel Adrian Paunescu koltoert,aki a korhazban van sulyos alapotban,vese elegtelenseg miatt.Kerve voltunk hogy mindenek elott lelke udveert aztan teste egesegeert imatkozzunk.Keresebol arra kovetkeztetek,hogy alapota igen sulyos,es testvernonk legfobb vagya ,hogy megismerje az Urat es elnyerje az orok eletet.Imatkozom erte ,hogy Isten jaruljon az o betegagya fele,es erintse meg mindenekelott a szivet,adjon neki lelki latast hogy meglassa a mi Urunkat teljes nagysagaban es
kivanja ot szivebe fogadni.Adjon neki az Ur erot hozza,hogy valassza az orok eletett,es bizza magat tejesen Urunkra mert neki hatalma van a lelki es testi gyogyulast megadni.Kerem a testvernoket ,hogy imatkozzanak erte,mert minket erre hivott el az Ur hogy egymas terheit hordozzuk es masokat vezessunk a mi Atyankhoz.

2010. október 24., vasárnap

Egy kis betekintes a delutanunkban

Középre igazítás

A roma gyulekezetbol

Nagy orom volt ma delelott a roma gyulekezetben,mert megtortent a regota vart imahaz megnyito.Sok elhangzott imadsag es sok munka meghozta a vart gyumolcsot.Isten meghalgatta imajukat es felettebb megaldotta oket.A szolgalatban reszt vettek az alapitvanyok vezetoi es munkatarsai,akiket nem szeretnek felsorolni mert nem szeretnek senkit kihagyni.
A szallagot elvagtak Koszegi Daniel testver a misszio alapitoja,Dan Laszlo testver a misszio egyik vezetoje Bodo Zoltan lp. testver a romaniai cigany gyulekezetek vezetoje,Futo Szilard az Ermihalyfalvi roma gyulekezet lelkipasztora es nem utolso sorban Dr.Turucz Maria aki az Ermihalyfalvi Tanacs kepviseleteben volt jelen.Hollandiabol is reszt vett egy csoport akik ket alapitvany reszrol is voltak,es ok igen hasznos ezkozkent szolgaltak az Ur kezeben,mert oket is hasznalta Isten az anyagi tamogatasban.Iget hirdetett Koszegi Daniel testver,majd koszonetett mondtak mindazoknak akik barmilyen formaban reszt vettek az imahaz letrehozasaban.Az igehirdetesben testverunk kiemelte,hogy az Ur nem az imahazban van ,hanem a szivunkben es mi kell azt behozzuk ,hogy egyutt dicsoithessuk Ot.Aztan amit feltetlenul meg kell emlitsek,hogy ezek a testverek akik igen nehez helyzetben elnek,felajalottak segitseguket a voros iszap miatt tonkrement csaladoknak es a mai gyujtest arra a celra szerveztek.Isten aldja meg oket gazdagon,ezert a nemes cselekedetukert ami igen kedves az Ur es emberek elott is.Elnezest kerek hogy kivulrol nem csinaltam kepet ,de mikor kijottunk annyi ismerossel talakoztam,hogy oromomben elfeledkeztem rola.Unneplesuk jovohonapban folytatodni fog mert Futo Szilard testvert fogjak lelkipasztorra avatni.Az Ur aldja meg tovabbra is eletuket,munkajukat hogy lelekben es szamban is gyarapodjanak es sokan hazatalajanak az atyahoz.

2010. október 21., csütörtök

Imahaz megnyito


Nagy orommel tudatom a kedves olvasoimmal,hogy Ermihalyfalvan ujra unnepel Isten nepe.
A roma testvereknel felepult az uj imahaz ,melynek vasarnap 10-orai kezdessel lesz a negnyitoja.
Hiszem es tudom,hogy sok ima elhangzott ezert az epuletert es sok testver es testverno faradozott azert hogy ez letrejojjon,es latva mindezeket Isten aldasat arasztotta rajuk es megadta szivuk vagyat.Az Ur aldjon meg minden testvert es testvernot ,hataron innen es hataron tulrol, akik reszt vettek Istennek eme munkajaban,es adja hogy ebben az epuletben sokan hazatalaljanak es itt mindeg oromet,beket es megnyugvast leljenek az Ur draga jelenleteben.
Szeretettel hivjak es varjak mindazokat akik vagynak egyutt halatadni es dicsoiteni Urunkat gondviseleseert es kimodhatatlan szereteteert.

2010. október 20., szerda

Szulinaposunk



Lanyunknak Anikonak nagyon-nagyon SOK BOLDOG SZULETESNAPOT kivanunk.Az Urnak kegyelme kiserje tovabbra is eletet,hogy amig el orom es boldogsag toltse be szivet,ezt kivanjak mindazok akik ot nagyon szeretik.

2010. október 17., vasárnap

Eljegyzes

Eljegyzes volt a gyulekezetunkben.Bodo Benjamin eljegyezte Gal Evodiat,ami nem csak nekik es szeretteiknek hanem a gyulekezetnek is nagy oromet jelent.Ma delutan egyutt szolgaltak a ket reszrol az apak(Gal Gyozo lp. es Bodo Zoltan lp.)testverek es kivaltsag volt hogy ok hirdettek ki az eljegyzest is.
Nagyon-nagyon sok boldogsagot kivanunk a jegyes parnak,es azt hogy tovabbra is szeressek egymast es egyutt az Urat.

2010. október 12., kedd

Lelkipasztor beiktatas


Gergely Istvan lelkipasztor testver beiktatasabol egy kis betekintes ITT, talalhato es kepek a picassan.
Isten aldasa kiserje eletuket es munkajukat,hogy sok lelkeket tudjanak az Urhoz vezetni!

2010. október 6., szerda

Jo kivansag

Veressne Ady Anna testvernonek kivanunk sok-sok boldog szuletesnapot !Az Ur aldasat kivanjuk eletere ,szolgalatara es csaladjara.

Boldog szulinapot!

Nagyon-nagyon sok boldog szuletesnapot kivanunk vejunknek Zoltannak,szuletesnapja alkalmabol,eroben egessegben,de ami mindennel fontosabb Isten csodalatos kegyelmeben.

2010. október 1., péntek

Meghivo


Az Ermihalyfalvai magyar baptista gyulekezet halaado Istentiszteletet szervez a Bartok Bela muvelodesi hazban 2010 oktober 10-en delutan 16 orai kezdettel.
Szolgal a Kemeri magyar baptista gyulekezet enek es fuvos zenekara:
iget hirdet Pardi Felix a Kemeri magyar baptista gyulekezet lelkipasztora.
Sok szeretettel hivunk es varunk mindenkit,aki velunk egyutt kivan halat adni Istennek sok-sok
aldasaiert.